Kristina Ruder “Sigalahedad merioravad”

Illustraator: Jana Valge

Kas olete kunagi mõelnud, miks on merisigade nimes sõna “meri”? Kui vastasite jaatavalt, siis olete leidnud endale suurepärase raamatu lugemiseks. See lasteraamat jutustab, kuidas said merioravatest merisead. Raamatu peategelased on karvased tutsakad, kes elavad Vaikses ookeanis. Väliselt on nad üpris sarnased meile tuntud merisigadega, kuid nende söögi- ja käitumisharjumused on kõike muud kui lemmikloomadele omased. Elu vees ja maa peal on väga erinevad ning uue keskkonnaga harjumine nõuab aega ja kannatlikkust. Õnneks on merioravatel olemas üks mereloomast õpetaja, kes tutvustab neile inimeste poolt asustatud maad.

Selles fantaasiaküllases raamatus saame tuttavaks vahvate merioravatega, kes soovivad elada turvalisemalt uues maailmas. Nad on eelnevalt elanud ookeanis (mis on hirmus ja täis kiskjaid) ja laevas koos inimestega (kellele nad igasuguseid trikke esitasid). Nüüd aga on nende eesmärk leida elukoht, kus poleks haisid ega sarnaseid ohtusid. Raamatus on kaunid pildid, mis lihtsustavad tekstist arusaamist.

***
Ilmunud: Hea Tegu, 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga