Kasie West „Asenduspeika“

Kasie West on välismaal juba tegija kirjanik, kuid „Asenduspeika“ on tema esimene noorteteos, mis ka eesti keelde tõlgiti.

Kui Gia poiss-sõber ta keset kooliparklat maha jätab on Gial tunne nagu variseks maailm koost. Tal on vaja asenduspeikat! Ja kähku! See on justkui saatuse poolt ettenähtud, et üks sobiv eksemplar parasjagu oma autos aega veedab.

„Asenduspeika“ on lugu iseendaks jäämisest kui populaarsus, normidele vastamine ja pealiskaudsed sõprussuhted tunduvad tähtsamad kui kõik muu. Kuidas leida iseennast kui tundub, et oled uppumas teiste poolt ettenähtud mustritesse. Mida teha kui avastad, et sulle ei meeldi, kes sa oled. Raamat tõstatab mitmeid teismelistele olulisi teemasid nagu näiteks sotsiaalmeedia roll ja mõju noore inimese enesehinnangule ja minapildile.

Kui tihtipeale kipuvad noorsooromaanid olema väga tõsised (eriti need, mis käsitlevad noortele olulisi teemasid), siis antud raamat on üsna kerge lugemine. See on ideaalne maiuspala, mis võtta nädalalõpu-lugemiseks peale väsitavat nädalat. Saab aju mõneti välja lülitada ning sukelduda ühte lihtsasse ja nunnusse armastusromaani.

***
Ilmunud: Ersen, 2016
Tõlkija: Maarja Kruusmets


Leia e-raamat e-kataloogist ESTER.


Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga