Reeli Reinaus „Roosi märgi all“

Reeli Reinausi raamat „Roosi märgi all“ toob Miikaeli ja tema nõiast sõbranna Vika Hiiumaale. Poiss näeb õudusunenägusid kummalisest kohast ja oma verevõlast. Mis koht ja mis verevõlg, seda tuldigi saarele välja selgitama. Samal ajal ei suuda kohalik neiu Ingel kuude kaupa mitte midagi teha ega kodust väljagi minna, kuni ei tea, mis on saanud ta teadmata kadunud sõbrast Johanist. Ka Pühalepa kirikuõpetaja Olaf Saar on rahutu. Ta kardab enda tegude avalikuks tulemist. Kõik kolm liini kohtuvad ühel hetkel, et leida lahendus sajandeid vanale müsteeriumile.

Reeli Reinaus on taaskord sidunud fantaasia ja reaalsuse nauditavaks tervikuks. Autor lähtub reaalsest ajaloosündmusest – mõisnik Otto Reinhold Ludwig von Ungern-Sternberg tappis 18. sajandi lõpul teadmata põhjustel ühe oma alluva. Autor on sellele mõrvale loonud müstilise tausta, mille tagajärjed ulatuvad tänapäevani.
Hoiatus! Võib tekitada soovi Hiiumaale minna või uurida lähemalt Otto Reinhold Ludwig von Ungern-Sternbergi elu ja tegemisi.


***
Ilmunud: Varrak, 2019


Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Stiina Sild
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga