Anne Muhonen „Greibikollane tulevik“

Anne Muhoneni romaan „Greibikollane tulevik“ räägib teismeliste üleskasvamisest. Eesti lugejale võib romaanis kirjeldatu tunduda tuttav, kuna sündmused toimuvad naaberriigis Soomes. Raamatu peategelane on üheksanda klassi õpilane Eero, kes on eluolude tõttu pidanud kasvama suureks varem kui tema eakaaslased. Eero elab koos isaga, kes püüab oma elu korda saada ja leida elukaaslast. Peategelasel on parim sõber, kelle eest ta tunneb vastutust. Eerole meeldib joonistamine. See on tema peamine hobi ja midagi, mis toob tema ellu mõtestatuse.

Teismeliste elu on täis raskusi ja muresid, sealhulgas nooruslikku armastust. Raamatu tegelased seisavad silmitsi sisemiste probleemide lahendamisega, ehitades suhteid eakaaslaste ja täiskasvanutega oma keskkonnas.

Raamatu süžee põhineb peamisel sündmusel – peategelane ootab vastust Londoni kolledžist, kuhu ta püüab sisse astuda. Positiivne vastus tähendaks suuri muutusi, nooruse algust ja iseseisvat elu. Elu dikteerib oma ning peategelane peab tegema oma elu esimese suure otsuse, mis mõjutab edaspidi mitte ainult tema, vaid ka talle väga lähedaste inimeste tulevikku.

Teksti täiustavad mustvalged illustratsioonid, mis teevad loo veelgi elavamaks ja liigutavamaks. Raamat on kergesti loetav ja vaatamata keerulistele teemadele jätab kerge tunde ning annab lootust helgeks tulevikuks.

***
Ilmunud: Elust Enesest, 2024
Illustreerinud: Anne Muhonen
Tõlkinud: Lauri Juursoo

Anne Muhonen „Greibikollane tulevik“ e-kataloogis ESTER

Yana Khanikova
Sääse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga