Aesop „Die Sonne und der Wind“

Aisopos (saksa k Aesop, Äsop, Aisop) oli Vana-Kreeka kirjanik. Ta kirjutas valmilaadseid lühilugusid, kasutades personifikatsiooni võtet, s.t. omistades loodusnähtustele inimlikke omadusi ja tegevusi. Nii juhtub ka siinses loos, kus päike ja tuul hakkavad omavahel mõõtu võtma.

Jutuksolev saksakeelne mugandus sisaldab lihtsustatud teksti, mida saadavad lapsesõbralikud illustratsioonid. Väljaandes ei ole kasutatud läbivat suurtähte. Tekstiosale järgnevad mängulised harjutused ja väike piltsõnastik, mis toetavad arusaamist, õpitava omandamist ja kinnistamist. Raamatu lõpus on harjutuste võti.

Väljaanne on mõeldud kergeks lugemiseks lastele, kelle emakeel on saksa keel või kes on saksa keele õppimisega alustanud nt algklassides või ka hiljem. Samuti võiks seda lugeda igas eas täiskasvanud, kes soovivad saksa keelt algtasemel õppida.

Raamatut on võimalik kasutada saksa keele tunnis täiendava õppematerjalina. See võimaldab muuta keeleõppe mitmekülgsemaks ja vaheldusrikkamaks. Sarjast „Leicht zu lesen“ leiab veel mitmeid õppematerjale erinevale keeleoskuse tasemele.

***
Ilmunud: Cideb, 2018
Illustreerinud: Maria Sole Macchia

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Kadi Eslon
võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga