David Almond „Skellig“

Michaeli elus on viimasel ajal palju muutusi toimunud. Ta kolis just perega uude kohta ning peab nüüd kooli sõitma läbi linna bussiga. Ta vastsündinud väike õde on väga haige ning vanemad peavad seetõttu temaga pidevalt haiglas käima.

Michael tunneb ebakindlust oleviku ja tuleviku suhtes. Ta saab hästi aru toimuvast ning on suure empaatiavõimega nooruk, kuid temalgi on oma mured ja küsimused. Üks neist on nende garaažis elav kummaline võõras. Michael leidis ta juhuslikult oma uue elukoha aianurgas asuvasse lagunenud kõrvalhoonesse seigeldes. See võõras ei räägi endast palju ning näeb välja räsitud, väga kõhn ja kahvatu. Võõras näib teadvat maja eelmist omanikku, kes on praeguseks surnud. Paremini näib ta teadvat nurga taga oleva Hiina restorani menüüd, mille alusel eelmine omanik telefonitsi endale toitu tellis – järelejäänud toidust leidis võõras endale salaja toidupoolist.

Michaelil on nii palju küsimusi, mida ta soovib võõralt küsida: tolle enda kohta, elu ja surma ning selle kohta, mis saab kõigest edasi. Ta leiab naabruses elava endavanuse tüdruku Mina näol sõbra, kellega oma mõtteid jagada. Tasapisi võõrast toites ning uue sõbraga läbi käies hakkab Michael mõistma ning aru saama elu tähtsusest ja väärtusest.

David Almond sai 1998. aastal „Skelligi“ eest Briti laste- ja noortekirjanduse auhinna Carnegie Medal. Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Tiritamm, 2000; Tänapäev, 2020
Tõlkinud: Tiina ja Priit Zingel
Illustreerinud: Priit Joala (2020)

Leia e-kataloogist ESTER: 2000 2020

Loe raamatut e-raamatukogust ELLU.


Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga