Roald Dahl „Nokk Plikk“

Lustakate lugude kirjutamise kõrval ilmutas tuntud lastekirjanik Roald Dahl ka leiduri andeid. Selles raamatus on juttu ühest tema leiutisest – nimelt kilpkonnapüüdjast. Seadeldise abil sai kirjanik asju maast üles korjata ja oma haiget selga säästa.

„Nokk Plikk“ jutustab südamliku loo naabritest ning oma osa on selles just nimelt ka kilpkonnadel.

Härra Hüplikul on kaks armastust. Üheks neist on lilled, mida ta oma rõdul kasvatab. Teist hoiab ta aga saladuses, sest armastuse objektiks on alumise korruse naaber proua Hõbeke. Naisterahvas ise armastab hoopiski üle kõige oma kilpkonna Alfiet.

Naabrid suhtlevad, kui satuvad samaaegselt rõdule askeldama. Paraku ei piisa sellest, et proua südant võita. Härra Hüplik on nimelt väga uje.

Kuidas võita daami südant, kui oled ülihäbelik? Millise plaani Hüplik selleks välja mõtleb?

Härra Hüpliku riukalikud meetodid on omamoodi kahtlased. Väidetav maagia, nutikus ja julge tehniline lahendus loovad aga põnevust. Loo lõpp on siiski õnnelik kõigile seikluses osalenutele.

Roald Dahlile omase huumoriga puudutab raamat suuri tundeid: üksindus ja teineteise leidmise rõõm. Suurepärased illustratsioonid toetavad teksti. „Nokk Plikk“ on kerge ja lustakas lugemine.

***
Ilmunud: Draakon & Kuu, 2020
Illustreerinud: Quentin Blake
Tõlkinud: Epp Aareleid

Roald Dahl „Nokk Plikk“ (2020) e-kataloogis ESTER

Roald Dahl „Nokk Plikk“ (2008) e-kataloogis ESTER

Roald Dahl “Esio Trot” e-kataloogis ESTER

Enel Siidra

Männiku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga