Katie Kirby „Lottie Brooksi megakeerulised armumised“

„Lottie Brooksi megakeerulised armumised“ on kolmas raamat Lottie Brooksi raamatusarjast, kus 12-aastane koolitüdruk Lottie räägib meile oma igapäevastest rõõmudest, muredest ja jaburatest juhtumitest sõprade, pere ja muidugi poistega. Kõik sarja raamatud on kirjutatud Lottie päeviku vormis ning illustreeritud Lottie enda joonistatud kõnekate kriipsujukudega, mis muudavad kõik tema päevikus kirjeldatud mõtted ja sündmused palju koomilisemaks.

Sarja eelmises raamatus õnnestus Lottiel võita Danieli (poisi, kes talle salaja meeldis) tähelepanu  ning juba esimestelt päevikulehekülgedelt teatab ta rõõmsaid uudiseid – ta läheb poisiga esimest korda kohtingule. Edasi tutvustab Lottie meile, milline on 12-aastaste kohtinguelu, kuidas suhtes olemine võib hoobilt tõsta sinu staatust klassis ning millised on kohalikud kirjutamata reeglid üksteisele armastuse avaldamiseks (näiteks saab kiindumuse taset mõõta selle järgi, kui suure friikate portsu inimesele ostad). Koos Lottiega elame läbi kõik emotsioonide Ameerika mäed, mida noor armunud teismeline tunneb. Selle kõige juures saame elada kaasa Lottie muredele ja rõõmudele ning naerda tema äparduste üle ka pere ja sõpradega.

Ehkki raamat on mõeldud lastele, on see lõbus lugemine ka täiskasvanutele. Üks naljakamaid momente minu jaoks oli siis, kui Lottie jäi pärast kohtingut ootama, et Daniel talle kirjutaks. Ta muudkui ootas pikisilmi telefoni juures, ent poisilt ei tulnud ühtki sõnumit, ja viimases hädas otsustas Lottie kaevata oma telefoni aeda lillepeenra alla, et tal ei tekiks kiusatust uuesti sõnumeid kontrollida. Õnnetuseks ei leidnud ta hiljem enam üles kohta, kuhu oli selle kaevanud, nii et nad sõbrannaga kaevasid pooled lillepeenrad telefoni otsides üles. Lottie ema ei olnud just vaimustuses!

Sellistest kildudest koosneb kogu raamat. Soovitasin seda ka oma emale, kes naeris pisarateni. Tõeline hea tuju raamat, soovitan kõigile!

Sarjas on varem ilmunud: „Lottie Brooksi äärmiselt piinlik elu“ (2021) ja „Lottie Brooksi katastroofilised apsakad sõpradega“ (2022).

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2023
Tõlkinud: Hels Kure

Katie Kirby „Lottie Brooksi megakeerulised armumised“ e-kataloogis ESTER

Katie Kirby “The mega-complicated crushes of Lottie Brooks” e-kataloogis ESTER

Katie Kirby “The mega-complicated crushes of Lottie Brooks” audioraamatuna OverDrive’is

Greta Vinkel

Sõle raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga