Riin Tuttelberg “Tom õpib rahamängu”

Selle raamatu tutvustuses on väga põnev lause: “Eesti esimene rahatarkuse raamat lastele”. Just sellega tegemist ongi, raamatu eesmärk on õpetada lastele, kuidas oma taskurahaga mõistlikult ümber käia.

Peategelaseks on üks päris tavaline poiss nimega Tom. Tomil on ka vanem õde Ellu, kes on väga tark tüdruk ja õpetab vennale nii mõndagi selle kohta, mida tasuks raha kasutamisest teada. Tomi ja Elluga juhtub raamatus igasuguseid huvitavaid ja õpetlikke lugusid. Näiteks saab Tom sünnipäevakingiks suurema hulga raha, kuid kulutab selle kohe poes igasuguse tühja-tähja peale ära ja on pärast kurb, et kõik on otsas ja midagi mõistlikku nagu ei saanudki. Huvitav on lugu sellest, kuidas õde soovitab Tomil jagada oma taskuraha kolme purgi vahel, kus peal sildid: “Säästan”, “Annetan” ja “Kulutan”. Samuti soovitab ta ühes peatükis vennal iga soovi puhul järele mõelda, milliseid asju ta päriselt vajab ja mida lihtsalt tahab. Tom ja Ellu püüavad leida ka võimalusi, kuidas raha teenida.

Iga peatüki lõpus on loetu kohta küsimused, mille üle on kindlasti huvitav koos lapsevanemaga arutleda. Lisaks leidub seal mitmesuguseid vahvaid mänge, mis teevad lugemise lõbusamaks ja aitavad uutel teadmistel paremini meelde jääda. Tegemist on väga kasuliku raamatuga, mis sobib tegelikult juba 5-6aastastele, aga veel paremini algklassiealistele lastele.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: EduRuut, 2017
Illustreerija: Triin Sarapuu

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga