Ernst Peterson-Särgava “Ennemuistsed jutud Reinuvader Rebasest”

rebane istumas puuõõnsuses


Ernst Peterson-Särgava lood Reinuvader Rebasest on tuttavad praeguste laste vanematele, vanavanematele ja vanavanavanematelegi – esmatrükk nendest lugudest ilmus juba 1911. aastal. Käesolevat trükki ilmestavad kaunid illustratsioonid Katrin Ehrlichilt.

Kes siis on see Reinuvader Rebane? Natuke jultunud, natuke ahne, natuke kiuslik, kuid samas leidlik ja krutskeid täis – tema juba hätta ei jää ja ennast mugavalt ära elatada ta oskab. Kus häda käes, seal oskab Reinuvader Rebane oma kavalust appi võttes ikka olukorraga toime tulla ja sellest isegi kasu lõigata. Kuid ega siis raamatus vaid rebane ole – kohtume ka hundi ja karuga (kes vast kõige terasemad ei ole), jänesega (kes on arg nagu kõige arem jänes), kukega (kes usub kergemeelselt pea kõike, mis talle räägitakse) ja paljude teistegagi veel.


Raamatust ei puudu ka inimesed – taat ja eit ja nende Pilleke. Kuidas see vahva seltskond oma asju ajab ja mis nendega juhtub, saadki lugeda raamatust!

Illustraator: Katrin Ehrlich


Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga