Jessie Hartland „Steve Jobs: hullult äge“

Illustraator: Jessie Hartland

Käesoleva raamatu näol on tegu Steve Jobsi, arvutimaailma ühe kuulsaima geeniuse elulooga. Ent see ei ole mahukas igav oopus täis suuresõnalisi tsitaate. See on hoopis koomiks ehk kaunilt sõnastades graafiline elulugu – elu piltides. Kuid see pole ka lihtsalt pildirida. Autor Jessie Hartland annab kompaktse ülevaate kuulsa mehe elust, alustades esimeses peatükis tema sünniga ja jõudes välja päris lõppu – 5. oktoobrisse aastal 2011. Samas avab autor ka ajaloolist ja majanduslikku tausta, tol ajal ühiskonnas valitsevaid tingimusi, mis Steve Jobsi elu kulgu ja tema langetatud otsuseid mõjutasid.

Steve Jobsi eluloo näitel saab teada, kuidas mõnikord määravad väikesed detailid edu või ebaõnnestumise. Mõnikord on olulisim tegur paljas juhus – ole ainult mees ja haara sellest kinni. Mõnikord aga võib uute teadmiste hankimise moodus olla vaimukas ja äge.

„Srteve Jobs: hullult äge“ on äärmiselt soovitatav lugemine esijoones kõigile arvutihuvilistele ja tehnikahulludele, aga kindlasti ka kõigile reegliterikkujatele, mässumeelsetele, läbikukkujatele, kangekaelsetele, omaenese tee otsijatele.

***
Ilmunud: Petrone Print, 2016
Tõlkija: Tarmo Rajamets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga