James Doyle “Miks ma ei tunne maad pöörlemas?”

Raamat on üles ehitatud küsimuste vormis, alates juba pealkirjast. Kas päike paistab igavesti? Miks ma unenägusid näen? Miks on puulehed rohelised? Neile ja paljudele teistele tähtsatele küsimustele, mida väsimatult esitavad kõik teadmishimulised lapsed, antakse selles raamatus vastuseid. Kes küsimusi ei esita, see ei saa ju ka targemaks. Tarkade vastuste omandamise teevad põnevamaks Claire Goble toredad illustratsioonid ja tekstile lisatud vaimukas fotode valik. Nende hulgast leiab kaadreid mitmest filmist, ajaloolisi fotosid nii silmapaistvatest isikutest kui tavalistest inimestest, nii mikroskoobi kui teleskoobi abil saadud fotosid ja palju muudki põnevat. Kõik kokku tekitab suure hulga uusi küsimusi, millele jälle vastuseid nõuda.


Küsimuste-vastuste valdkonnad selles raamatus puudutavad füüsikat, bioloogiat, keemiat, tehnoloogiat. Raamatu lõpust leiab ka sõnaseletused ja mõistete registri. J. Doyle raamat aitab õpilastel lihtsas vormis teadust mõista.

***
Ilmunud: Sinisukk, 2019
Illustreerinud: Claire Goble

Leia raamat e-kataloogist ESTER.Henrik Nurste
Pelguranna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga