Ulla Sainio „Karu ja Rebane teel põhjamaale“

raamatukaas

Sõbrad karu ja rebane kurvastavad vihmasel talvel ja otsustavad asuda teele põhja poole lund ning korralikku talve otsima. Teel liitub nendega veel palju toredaid loomi, kellel on igaühel oma põhjus põhjamaale rändamiseks. See on õnneliku lõpuga teekond, kus talv leitakse üles ja karu saab oma suure soovi täidetud.

Armsate ja suurte illustratsioonidega ning vähese tekstiga lugu räägib pisikestele raamatusõpradele talve võludest ja vajalikkusest. Kuigi selle loo pani soome kirjanik Ulla Sainio kirja paar aastat tagasi, tundub nagu oleks ta inspiratsiooni saanud just märja ja porise talve lumeigatsusest. Tuleb loota, et ka kõige vihmasemgi talv saab ikka toreda lõpu nagu selles loos ja eesti lastel õnnestub edaspidigi talverõõme nautida ning nad ei pea hakkama kliimasoojenemise tõttu talve põhja poolt otsima.***
Ilmunud: Elust Enesest, 2019
Illustreerinud: Ulla Sainio
Tõlkinud: Lauri Juursoo


Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Brigit Bakhof
Paepealse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga