Timo Parvela „Ella ja seitse ohmut“

raamatukaas

Ella on rõõmsameelne tüdruk, kellele meeldib palju jutustada. Ella käib 2. klassis ning tema klassikaaslased on Pate (kellesse ta kahjuks ei saa armuda, sest ta ema on koolidirektor), Pukari, Hanna, Tuukka, Tiina ja Samppa. Iga laps on omamoodi tore ning erilise iseloomuga. Kokku moodustavad nad ühe kokkuhoidva sõpruskonna.

Ühel päeval tuleb Ella klassi uus õpilane Paavo. Paavole meeldib kõiges võistelda. Paavol on teistest rohkem kooliülesandeid, teistest raskem koolikott ja tuleb välja, et ka teistest rohkem isasid – lausa seitse! Isegi tunnis meisterdas Paavo seitse isadepäeva kaarti.

Ella ja teised ei suuda teda kuidagi uskuda ning sõlmivad omavahel kihlveo. Nad lähevad kõik Paavoga teise linna kaasa, et tutvuda tema kuulsa isaga, kes on väidetavalt filmirežissöör. Pärast sündmusterikast ja naljakat rongisõitu kaob aga Paavo jäljetult. Lapsed lähevad ostukeskusse ning jõuavad sinna just ühe moeetenduse ajaks kohale. Samppa ja Pate otsustavad samuti etenduse aluspesuvoorust osa võtta ning korraldavad etenduse teadustajale (ja ka publikule!) ühe suure segaduse. Neid päästab nende kooliõpetaja kurjast teadustajast, kuid enne jõuavad lapsed märgata, et üks Paavo tehtud kaartidest on pandud teadustaja lauale.

Kas Paavol on tegelikult ka seitse isa? Miks oli Paavo kaart tigedikust onu laual? Uuri järgi 😉

***
Ilmunud: Hea Lugu, 2018
Illustreerinud: Mervi Lindman

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe seda e-raamatukogus ELLU.Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga