Andrus Kivirähk “Kaka ja kevad”

“Kaka ja kevad” on tore ja humoorikas jutukogumik, mis sobib hästi nii koolieelikutele kui algklassiealistele lastele ning on vahva lapsevanemal endalgi lugeda. Jutud ei ole väga pikad ja on seega väga sobilikud ka unejuttudeks ette lugeda.

Kivirähki lasteraamatute stiili iseloomustavad väga omapärased tegelased ja sündmused. Näiteks on nimiloo peategelaseks koerakaka ja teemaks see, kuidas ta ennast üksildasena tunneb ning enda kõrvale kaaslast igatseb. Juttu tuleb veel muuhulgas ka näiteks isa munevatest sokkidest, suurest koledast plekist, mereröövliks saanud lusikast ja kassist, kelle unistuseks on hakata jõuluvanaks. Minu lapse lemmikuks oli lugu talvejopest, kes ei tahtnud kevadel enam kuidagi lapse seljast ära tulla, klammerdus aga külge ja ulgus.

Jutukestes on oma õpetlik iva, aga mitte ükski neist ei muutu liiga manitsevaks. See-eest on neile omane mõnus, heas mõttes jabur huumor.

Lugusid ilmestavad ja täiendavad väga hästi Heiki Ernitsa meeleolukad pildid. Need on värvilised ja lõbusad ning lausa kutsuvad raamatut lehitsema.

2010. aastal sai Andrus Kivirähk selle teose eest ka Nukitsa konkursil parima lastekirjaniku preemia.

***
Ilmunud: Varrak, 2009
Pildid: Heiki Ernits

Leia raamat e-kataloogist ESTER.



Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga