Martin Widmark “Lassemaia detektiivibüroo. Ujulamõistatus”

Lasse ja Maia detektiivibüroo lood on algklassilaste seas äärmiselt populaarsed. Raamatukoguhoidjana julgen neid alati soovitada, kui mõni 1-4. klassi laps tuleb põnevat lugemist küsima. Need on huvitavad lastepärased krimilood, kus nagu krimkades ikka tuleb kaasa mõelda ja nuputada, kas suudad lahenduse ära arvata. Lugudes rõhutatakse sõpruse ja hoolivuse tähtsust.

Lasse ja Maia on kümneaastased klassikaaslased, kes elavad rootsi linnas Vallebys ning kes igas osas seisavad silmitsi mingi mõistatusega, mida nad siis uurima hakkavad. Igas raamatus leidub lisaks Lassele ja Maiale hulgaliselt teisigi värvikaid tegelasi, kes on ühel või teisel viisil toimuvaga seotud.

“Ujulamõistatuse” puhul asuvad lapsed uurima jõulude ajal toimunud ujumisvõistluse ajal aset leidnud kummalist juhtumit. Nimelt teeb keegi tühjaks hoiuseifi, kuhu külastajad on jätnud hoiule oma väärtuslikud esemed.  Kuna samal ajal on ujulas viibinud keegi jõuluvana kostüümis meesterahvas, tundub esiotsa just tema väga kahtlane. Mis aga tegelikult juhtus?

Kõiki Lasse ja Maia lugusid täiendavad Helena Willise isikupärased illustratsioonid.

Lassemaia detektiivibüroo sarjas on eesti keeles ilmunud juba 30 raamatut. Seda sarja soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Egmont Estonia, 2017
Illustraator: Helena Willis

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

„Ujulamõistatus“ ja paljud teised Martin Widmarki LasseMaia Detektiivibüroo raamatud on olemas e-raamatukogus ELLU.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga