Aidi Vallik “Lumehelbe töö”

“Lumehelbe töö” on üks vahva talvine raamat, mis sobib väikelastele ettelugemiseks või iseseisvatele algajatele lugejatele. See on ilmunud Päike ja Pilv kirjastuse “Loen ise!” sarjast ja on mõeldud 3. taseme lugejatele, kes oskavad juba ise trükitähtedes pikemaid sõnu ja keerukamaid lauseid lugeda. Tekst on lühike, kuid kaasahaarav, trükitähtedes ning mõned sõnad on rõhutatult suures kirjas.

Aga mis on siis lumehelbe töö? Raamat jutustab ühest lumehelbest, kes ei ole päris tavaline lumehelves, sest keerlemine ja pöörlemine ajab tal südame pahaks. Tema pähe kuhjub hulk muremõtteid, sest mis õige lumehelves see õigupoolest on, kes ei saa hakkama taevast alla heljumisega? Vahva on raamatu juures ka see, et kogu see tiirlemine ja pöörlemine ja keerlemine väljendub ka tekstiridade paigutuses, mis pole sugugi harjumuspäraselt sirged. See teeb lugemiselamuse veel eriti meelelahutuslikuks. Õnneks leiab ka lumehelves lohutust ning saab aru, et kõik helbed ei peagi hakkama lumememmedeks ja lumepallideks, vaid jagub ka muid vahvaid ülesandeid, millega lapsi rõõmustada. Millised need olla võiks? Eks seda peab iga väike lugeja ise välja uurima ;).

Raamatu muudavad eriti kaasahaaravaks ka tuntud illustraatori Elina Sildre vahvad joonistused. Üks mõnus raamat, mida praegusel lumevabal talvel lugeda. On ju tuntud tõde, et kui midagi ei õnnestu, siis ei maksa heita meelt, vaid otsida ja leida, kus on peidus sinu salajane anne.


***
Ilmunud: Päike ja Pilv, 2014
Illustraator: Elina Sildre

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Berit Berg
Pelguranna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga