Andrus Kivirähk “Sirli, Siim ja saladused”

Selle raamatu teemaks on unistused. Igaühel meist on omad unistused, aga kas neid on alati võimalik teoks teha? “Sirli, Siim ja saladused” on selline raamat, kus kõik on võimalik!

Peategelasteks on vanem õde Sirli ja väikevend Siim, kes elavad päris tavaliste laste elu. Nii õel-vennal kui ka nende vanematel on kõigil oma unistused ja kujutluspildid sellest, kuidas oleks elu, kui need unistused täituksid. Siim tahab väga osata võluda ning tal ongi oma võlumaa, kus juhtusid igasugused imed. Sirli on oma unistustes aga pilvebaleriin.

Minu meelest on väga vahva, et siin raamatus on hästi ja elavalt kirjeldatud ka vanemaid, mitte ainult lapsi! Muidu kipuvad emad-isad lasteraamatutes sageli väga tugevalt tahaplaanile jääma, aga siin on nemad just samasugused luust ja lihast inimesed nagu nende lapsed. Ema näiteks unistas lapsena printsessiks olemisest ja armastab veel nüüdki aeg-ajalt ette kujutada, mismoodi kuninglik õukond teda ümmardab. Isa oli aga terve oma elu unistanud sportlasekarjäärist ja mõtleb ennast aeg-ajalt suurepäraseks jooksjaks, kelle üle ahhetavad nii treenerid kui ka publik.

Kivirähkile omaselt on raamatus omajagu jaburat huumorit, mis teeb selle teose mõnusaks ja nauditavaks lugemiseks nii väikestele kui ka suurtele.

***
Ilmunud: Varrak 1999
Illustreerija: Ilmar Trull

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga