Kairi Look „Härra Klaasi pöörane muuseum“

Ühel kenal sügispäeval toob kaunis valge papagoi Kesklinna Kooli aknalauale ajalehe, millest esimese klassi õpetaja Robert Lepik leiab kutse kunstimuuseumi kunstihommikule – ja muuseumi koolmeister oma klassi lapsed viibki.

Kui kaksikud Anna ja August satuvad ühte gruppi klassivend Renega, on nad pettunud ja veidi hirmulgi, sest igatsus kaugel õppiva ema järele on poisi teinud trotslikuks ja kiuslikuks tüübiks, kellega pole lihtne läbi saada.

Muuseumis, mida lapsed avastama saadetakse, leidub üllatusi igal sammul! Otsa teevad lahti juba roheliste vuntsidega, kõrvade juurest veidi läbipaistev direktor Klaas ja tema tubli restauraatorist abiline Rafael, kes osutub rotiks. Peagi selgub, et imepäraseid üllatusi on täis ka maalid, sest neile talletatud olendid on päriselt elus!

Üheskoos seigeldes avastavad lapsed igal sammul midagi põnevat nii muuseumis kui üksteises, sest kui kujutlusvõime vabaks lasta, võib juhtuda mida iganes. Ja imesid ei juhtu ainult nendega, kes neisse ise ei usu!

***
Ilmunud: Tallinna Keskraamatukogu, 2016
Raamatu fantaasiaküllaste piltide autor: Marge Nelk

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.
Loe raamatut e-raamatukogus OverDrive.


Ingrid Lestsepp
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga