Sandra Heidov „Lapsed ja natuke vanemad“

Raamatust leiab kümmekond lõbusat jutukest, mis kirjeldavad üsna igapäevaseid olukordi. Kohe esimeses loos satume pere juurde, kus õde-venda kiuslevad omavahel ja virisevad, isa-ema aga on sellest väsinud ja pahurad. Lahendus on väga lihtne – tuleb teha nutuvaba päev. Teises loos otsib Siiri koos isaga kuurist jalgratast, mis seal terve talve on seisnud. Otsimise käigus leitakse üles palju muidki vahepeal ununenud asju, mis äratavad toredaid mälestusi ja tuletavad meelde tegemist ootavaid töid. Asjade sorteerimine on üks väärt mõte igal ajal!

Veel lahendatakse selles raamatus näiteks imelike klientide mõistatust toidupoes ja ootamatut probleemi ema sünnipäevakingiga, õpitakse sööma kolme palliga vahvlijäätist ja saadakse imeravimi abil jagu kõvast nohust.

Lood on ilmekalt kirja pandud, autoril jätkub silma pisiasjade ja kõrva toredate ütlemiste jaoks. Ta on ka meister näitama, kuidas igapäevastest ja ülepea kasvanud muredest saab tegelikult hõlpsalt jagu lihtsate ja nutikate lahenduste abil. Lugudele annavad hoogu juurde Anna Ringi vahvad pildid. Sandra Heidovi lugudes osa on varem ilmunud ka ajakirjas Täheke.

***
Ilmunud: Varrak, 2019
Illustreerinud: Ann Ring

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga