Kristina Ohlsson „Hõbedapoiss“

Aladdin on 12-aastane tavaline poiss, kes enam kui kümme aastat tagasi kolis oma perega Türgist Rootsi. Tema vanemate restoran „Türklane tornis“ asub, nagu nimigi vihjab, kõrges veetornis, kuid kahjuks ei lähe nende äril praegu hästi. Ühel päeval on Aladdin hilinemas kohtumisele oma sõbratar Billiega, seda just veetornis treppidest üles-alla jooksmise tõttu. Väljudes kohtab ta poissi, kes tundub olevat sama vana kui tema. Poiss on aga praeguste külmade ilmade ajal riietunud väga õhukestesse rõivastesse ning Aladdini küsimustele ta ei vasta. Lisaks on võõral poisil kummaline komme õhku haihtuda, keegi peale Aladdini pole teda näinud. Samal päeval saab Aladdin teada, et nende restoranist on toitu varastatud, tema vanemad arvasid algul, et nende poeg viib kellelegi süüa. Aladdin teab väga hästi, et ilma luba küsimata ei tohi toitu kaasa võtta ning praegusel juhul ei olnud tema kindlasti mitte toiduvaras. Kuid kes see siis nende toitu on omavoliliselt võtnud?

Järgnevatel päevadel mängivad Aladdin ja Billie tihti kodu lähedal veekogu ääres ning jää peal. Nende vanemad on neid korduvalt hoiatanud, et nad oleksid väga ettevaatlikud. Sinna lähedale on juba mõnda aega tagasi pukseeritud pagulasi täis laev. Lapsed on kuulnud uudistest ja koolist, et laev tuli Süüriast ning seal elavad inimesed, kes ootavad otsust selle kohta, kas nad saavad Rootsi tulla elama või mitte. Kas see tundmatu poiss võib olla pagulane? Lapsed saavad peagi teada, et linnaelanike seas on aastaid olnud liikvel legend kadunud hõbedast: ligi 100 aastat tagasi läks suur kogus hõbedat kaduma Larssoni töökojast. Hõbe oli mõeldud tellimustööks, mille kohalik kirik sepale esitas. Aladdin soovib kadunud hõbeda üles leida, et aidata oma peret. Ta ei taha tagasi Türki kolida. Kas Aladdinil õnnestub hõbedamüsteerium lahendada ja teada saada, kes tegelikult on salapärane hõbedapoiss? 

***
Ilmunud: Tiritamm, 2017

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe e-raamatukogus ELLU.


Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga