Julian Clary “Perekond Julged”

Perekond Julged on pealtnäha üsna tavaline perekond – isa, ema ja nende kaks last, kaksikud Bert ja Betti. Keegi ei oska aimatagi, et sellel perel on väga suur saladus. Nad ei olegi inimesed, vaid hoopis… Kes nad tegelikult on, saab lugeda raamatust. Igatahes on härra ja proua Julgel ning nende lastel tükk tegemist, et oma saladust varjata. Õnneks leiavad nad loo edenedes endale ka hulgaliselt sõpru, kes on samamoodi teistest üsna erinevad. Ühiselt tuleb ette mitmeid seiklusi ja ka äpardusi. Vahepeal läheb olukord Julgete ja nende sõprade jaoks üsna ohtlikuks, kuid koos saadakse kõigi raskustega hakkama.

“Perekond Julged” on algklassilaste seas väga populaarne, sest raamatus saab palju nalja, lugu on samas ka hästi põnev ja mõnusalt kergesti loetav. Tegelased on toredad ja neile on lihtne kaasa elada. Täiskasvanud lugeja leiab sealt ka nii mõnegi õpetliku iva, aga need on nii muhedalt teksti sisse ära peidetud, et ei mõju kuidagi liiga pealetükkivalt. Väga palju annavad raamatule juurde ka David Robertsi vahvad pildid – need on raamatut vaadates juba ise omaette elamus!

“Perekond Julgete” sarjas on ilmunud veel kaks raamatut: “Perekond Julged tulevad appi” (ilmus eesti keeles 2018) ning “Perekond Julged lähevad puhkama” (eesti keeles 2019).

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2018
Illustreerija: David Roberts
Tõlkija: Heija-Liis Ristikivi

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga