Carl-Johan Forssen Ehrlin “Väike elevant, kes tahab magama jääda”

Carl-Johan Forssén Ehrlin on psühholoogiharidusega rootsi kirjanik, kellel on ilmunud rahvusvaheliselt väga menukaks saanud uneraamatute sari lastele. Need raamatud on mõeldud just selleks, et lapsed õhtul kergemalt magama jääksid ja sobivad seega eriti hästi õhtuseks ettelugemiseks. Neid raamatuid on tõlgitud üle maailma rohkem kui neljakümnesse keelde. Sarja esimene osa, “Jänes, kes tahab magama jääda“, ilmus eesti keeles 2016. aastal.

“Väike elevant, kes tahab magama jääda” on sarja teine osa. See lugu räägib elevandist nimega Ellen. Ta on väga unine ja tema ema soovitab tal minna koos sõbraga (laps, kes lugu kuulab!) läbi võlumetsa kohta, kus öö läbi rahulikult magada. Oma teekonnal kohtub Ellen veel mitmete sõpradega, kes kõik on samuti väsinud ja unised ning aitavad üksteisel uinuda.

Olles ise seda oma lapsele ette lugenud, võin kinnitada, et lugu tõesti toimib! Hakkasin ise lugedes haigutama ja laps uinus rutem kui tavaliselt. Unise elevandi seiklus on tore lugemine, mis teeb magama jäämise natuke lihtsamaks.

Raamatus on hästi armsad siniste ja roheliste toonidega pildid, mis, nagu ka kogu tekst ise, mõjuvad rahustavalt ja uniseks tegevalt. Raamatu lõpus on ka soovitused lapsevanematele, mida veel saaks teha, et lapsed paremini õhtul magama jääksid.

2017. aastal ilmus eesti keeles ka sarja kolmas raamat, “Traktor, kes tahab magama jääda“.

***
Ilmunud: Varrak, 2016
Illustreerija: Sydney Hanson
Tõlkija: Pille Kruus


Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga