Heli Künnapas “Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks”

Karupoeg Lukas on seitsmeaastane ja läheb sügisel esimesse klassi. Karupoisil on üks suur unistus, mis teeb teda korraga nii õnnelikuks kui ka natuke õnnetuks. Lukas tahaks nimelt saada viiuldajaks ja ta on väga õnnelik, et ta leidis sellise ilusa unistuse. Aga õnnetuks teevad teda sõbrad, kelle meelest karupoeg viiuldajaks sugugi ei sobi. Nende meelest on Lukase käpad liiga töntsakad ja kogu idee üleüldse naljakas ning tobe. Nii hakkab karupoeg ise ka endas kahtlema – vahest on sõpradel õigus ja tuleks see unistus peast visata? Õnneks toetab karupoja ema oma poja unistust ning Lukasel avaneb võimalus hakata viiulit õppima. Hirmud ja ebakindlus ei kao siiski koheselt kusagile. Mis siis, kui ta ei saa õpingutega hakkama?

“Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks” on väga positiivset sõnumit kandev lasteraamat – oma unistustesse tuleb uskuda ja mitte lasta ennast heidutada sellest, mida teised võivad arvata. Ning et püsivus viib ikka sihile. Nagu ütleb raamatus viiuliõpetaja ritsikas Rita: “Miski siin maailmas pole võimatu kui väga tahta!”

Heli Künnapas on viie lapse ema, kes on ise muusikakoolis akordioni eriala lõpetanud. Temalt on ilmunud mitmeid raamatuid nii lastele, noortele kui täiskasvanutele. Heli raamatute ühtseks jooneks võibki pidada positiivsust ja julgustavat tooni – unista suurelt, usu endasse, ära anna alla.

***
Ilmunud: Heli Kirjastus, 2019
Illustreerija: Jana Valge

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.



Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga