Kristina Ruder “Võõrik”

Oled sa kunagi mõelnud, mis siis saaks, kui leiad keset oma igapäevatoimetusi ühe saladusliku muna, mille seest koorub imelik olend, Võõrik? Olend, kes otsustab sind koos sõbraga enda koju viia. Kuidas sealt tagasi saada ja kas sealt on üldse võimalik tagasi saada? Kindlasti on keerulises olukorras olulised tegurid sõprus ja usaldus ning abivalmidus.

Kristina Ruderi fantaasiarikas laste- ja noorteraamat on põnev ja kaasahaarav lugemine. Autor puudutab inimestevahelisi suhteid ja mõningal määral kiusamise teemat ning muuhulgas keskkonnareostuse probleemi, mida inimesed tekitavad ning seeläbi nii enda tervist kui loodust kahjustavad. Tihti unustame ära, et meie tegudel on ka tagajärjed.

Autor ise on maininud, et soovib oma lugudega tekitada uudishimu ja alati jagada väikesi õpetussõnu (Vooremaa lk 4 nr 137 26.11.2019) ning siin raamatus on see eesmärk täidetud. Raamat sobib pigem kooliealistele lugemishuvilistele. Kohati võivad osad olukirjeldused olla võikamat laadi, mis võivad tulla lugeja jaoks ootamatult ning vajavad selgitamist.

***
Ilmunud: Hea Tegu, 2019
Illustreerinud: Jana Valge

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.Kerlika Käsper
Nõmme raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga