Kimberlie Hamilton „Mässumeelsed kassid: vahvad lood vapratest vurrukandjatest“

Raamatus on üle 30 tõestisündinud loo kassidest. Esitatud on ka ajatelg – selle ühes otsas on 7500 e.m.a (mil teadaolevalt esimest korda maeti peremehe juurde tema kass, et nad saaksid igavesti koos olla) ja teises otsas aasta 2018, mil maailmas elab u 500 miljonit kassi.

Raamatus on kangelaslikke kasse, elupäästjaid kasse, kavalaid kasse, töökaid kasse, nunnusid kasse ja veel palju teisi. Me teame, et kassid töötavad sageli hiirepüüdjatena (Disneylandis ilmub öösel peidupaikadest välja mitusada kassi, kes hiirte arvukust vähendavad), kuid raamatus kohtume ka kassidega, kes on töötanud hotellis või teatris, laeval või koolis, kirikus või omavalitsuses… Üks kass nimega Felicette on isegi kosmoses käinud.

Kassilugude ja -piltide vahelt võib leida ka toredaid lehekülgi, mis jagavad fakte ja teadmisi, soovitusi, nõuandeid ja tähelepanekuid. Nii näiteks saad teada, kuidas aru saada, mida su kass tunneb, milliseid müüte kasside kohta maailmas olemas on, samuti juhiseid, kuidas kasse aidata. Kas teadsid, mis värvides kass maailma näeb? Või kui vanaks elas maailma vanim kiisu? Kui rikas on olnud maailma rikkaim kass? Kuidas kassile trikke õpetada? Kas mõni kass on kandideerinud linnapeaks? Vastused neile küsimustele ning paljudele teistele leiabki just sellest raamatust. Lisaks on siin veel palju ägedaid fakte ning muidugi toredaid lugusid ja pilte kiisudest endist.

Üks vahva raamat nii väikesele kui suurele kassisõbrale. Mjäu!

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2019
Illustreerinud: Allie Runnion, Andrew Gardner, Becky Davies jt.
Tõlkinud: Pirjo Leek

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga