Rosario Garcia Gil „Hele ja punane müsteerium“

Väike tüdruk Hele pillab maha ketšupipudeli, mille pritsmetest moodustub sõna APPI. Ja seal samas, keset söögiaega, saab alguse müsteerium, mis tuleb lahendada. Kes vajab selles vanas majas, mis on täis mõistatusi, Hele abi? Juhtlõngu hakkab tulema ootamatutest kohtadest. Mõistatused vajavad lahendamist. Ja kui parimaks sõbraks on roosa kummitus, siis on hea algus juba tehtud. Kummitustest sõprade ja nukk Lilli abiga alustab Hele öösel otsinguid ja leiab majast erilise toa.

„Järsku kuulevad nad laeka sisemuses häält: „Kriip, kriip, kriip…“ kõlab, nagu kraabiks keegi laegast seestpoolt. Sõbrad vaatavad üksteisele hämmeldunult otsa.“ (lk 46)

Sama autori eelmisest raamatust „Hele ja roosa kummitus“ saad teada, kuidas Hele roosa kummitusega kohtus ja nad sõbraks said. Põnevust neile lugudele lisavad autori omamoodi ruumilise efektiga illustratsioonid.

***
Ilmunud: Elust Enesest, 2020
Illustreerinud: Rosario Garcia Gil
Tõlkinud: Lauri Juursoo

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Anne Liivak
Tondi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga