Reeli Reinaus „Verikambi“

Kirke, Elina, Joonas ja Gustav eksivad kodulähedases metsas ära ning on sunnitud ööbima vanas veskis. Üllataval kombel polnud nad enne veskist kuulnud, ehkki see asub vaid mõned kilomeetrid nende kodukandist eemal. Vana hoone tundub tontlikult kõhe. Joonas leiab sealt vana fotoalbumi, mille kaasa võtab ning seejärel hakkab Kirkega juhtuma kummalisi asju. Ainsana tundub sündmuste käigust aru saavat Gustav, uustulnuk ning esmamulje põhjal ülbe noormees. Tasapisi selgub, et veskiga on seotud ammune needus…

Romaanis on seotud rahvapärimuslikud elemendid noorte igapäevaste probleemidega. Hirm tundmatute jõudude ees vaheldub armumiste ning tunnete segadikega. Selline vaheldumine hoiab loo tasakaalus ja reaalsena. Sündmused ning karakterid püsivad usutavuse piirides, mistõttu on ka ootamatu lõpplahendus lugejale siiski arusaadav. Loo lõpuks on saladused avaldatud, needus murtud ning vanad vaimud saanud rahu. Natuke jääb lõpplahenduse osas painama, et kas poleks saanud needust murda paremal viisil? Aga eks needused ongi salapärased ning mõistetamatud.

***
Ilmunud: Varrak 2016


Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga