Sarah. J. Maas „Klaastroon“

Celaena Sardothien on palgamõrvar, kes jäi vahele. Tema karistuseks määrati eluaegne orjus soolakaevanduses. Ühel päeval aga viiakse ta kaevandusest ära, nimelt Adarlani kroonprints on valinud neiu oma esindajaks kuninga „parema käe“ kandidaatide võistlusel. Celaena vihkab kuningat, kuid kui ta võistluse võidab ning saab kuninga käsualuseks, on tal võimalus vabadusele. Seega on Celaena valmis osalema, samas pidades meeles, et kuningas ning prints on vaenlased. Pääsedes kaevanduse orjusest luksuslikku kuningalossi elama, on ta tunnistajaks mitmetele kahtlastele sündmustele. Tasapisi hakkab Celaena mõistma, mis on tegelikult kaalul ning leiab ootamatuid liitlasi.

„Klaastroon“ on põnev lugu kartmatust peategelasest, kellel on sügavad hingehaavad seoses mineviku traumadega. Tegevuspaik on sünge ning tundub, et järgmistes osades muutub veelgi süngemaks. Autor on oskuslikult kirjutanud sarja esimese osa (mis kannab kogu sarjaga sama pealkirja), kus lugejale jäetakse vihjeid ning tekitatakse ohtralt küsimusi, mille vastused peituvad kindlasti järgmistes osades.

Tegemist on noorteromaaniga, mis pulbitseb fantaasiast ning põnevusest. Tegelastele antakse ruumi areneda ning lugejal lubatakse nende mõtetest aimu saada. Romaanist ei puudu ka romantiline liin, kuid vähemalt sarja esimeses osas jääb see suhteliselt pinnapealseks. Ehkki raamatu peategelane on tüdruk, sobib see minu arvates lugemiseks kõigile – poistele, tüdrukutele, noortele ja täiskasvanutele.

***
Ilmunud: Pikoprint 2016
Tõlkinud: Mario Pulver

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Leia sari „Klaastroon“ e-kataloogist ESTER.


Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga