Marianne Dubuc „Postihiire imepärased reisid“

Postihiire-sarja kolmandas raamatus võtab Postihiir jällegi ette pika töise reisi. Seekord satub ta aga hoopistükkis imepärastesse paikadesse nagu pealkirjastki juba aimata võib.

Uue tööpäeva alguses on adressaatideni toimetamist vajavad pakid kenasti käru peale seatud. Teele asumiseks on valmis pandud sõiduvahend, aga mitte postiauto, vaid rakett! Esimene peatus on planeedil XYZ, kuhu Postihiir peab kohale viima ühe sünnipäevakingituse. Edasi viib tee Magusamaale, siis Minilinna, seejärel aga hiiglase juurde. Iga järgmine peatuspaik on imepärasem kui eelmine ja igas Postihiire reisi vahepeatuses jääb pakke ja kirju tema kärul vähemaks. Kellele oli mõeldud kingitus planeedil XYZ? Millise saadetise viis Postihiir Magusamaale? Kes on Minilinna elanikud? Milliseid uskumatuid paiku Postihiir lisaks juba nimetatutele veel külastab, seda peab küll ise vaatama-lugema.

Siin raamatus on tore taas kohata Kanada illustraatori M. Dubuci ühtaegu armsaid, vaimukaid ja naljakaid illustratsioone – muidugi peategelast Postihiirt ennast, kõiki teisi vanu ja uusi sõpru, nende erinevaid elupaiku. Piltides on peidus ka vahvad otsimisülesanded, nt käib Postihiirega igal leheküljepaaril kaasas veel üks teine loom. Kes?

Samas sarjas on eelnevalt ilmunud “Postihiire tööpäev” ja “Postihiir läheb puhkusele“.

***
Ilmunud: Draakon & Kuu, 2020
Illustreerinud: Marianne Dubuc
Tõlkinud: Leelo Märjamaa

Leia raamat e-raamatukogust ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga