Brandon Sanderson „Terassüda“

Kõik sai alguse Hädast. Sellest, kuidas kümme aastat tagasi andis taevane sähvatus osadele inimestele erilised võimed. Neid hakati kutsuma Eepikuteks. Võiks arvata, et vot kui hea – nagu superkangelased ju! Kuid Eepikud asusid hoopis oma võimu ära kasutama ja valitsevad julmalt terve maailma üle. Lisaks kaasavad nad tavalisi inimesi sõdadesse, mida peavad omavahel.

David on tavaline tüüp. Ta käib tööl ja täidab kõiki oma kohuseid või vähemalt nii pealtnäha tundub. Tegelikult haub ta juba aastate viisi salaplaani, kuidas hävitada oma linna keiser Terassüda. Ning nüüd on ta üles leidnud salapärased Kättemaksjad, kes ainsana julgevad eepikutele vastu astuda ja tal avaneb lõpuks ometi võimalus oma plaan teoks teha.

„Terassüda“ on tempokas ulmeromaan, mis sukeldub ühe põneva düstoopiamaailma sügavikku. Hetkekski ei hakka selles raamatus igav ning põnevate strateegiate välja mõtlemine ja nende elluviimine teeb sellest ühe mõnusalt seiklusrikka loo. B. Sandersoni stiil mõjub värskendavalt ja uudselt teiste omalaadsete seas ning on üks vähestest fantaasiaromaanidest, kus peategelane on meessoost ning raamat ei ole üle ujutatud armastuslugudega.

„Terassüda“ on Kättemaksjate sarja avalugu, millel kaks järge on samuti eesti keelde tõlgitud: „Tulekahi“ ja „Häda“. Kogu sarja on võimalik lugeda ka e-raamatuna.

***
Ilmunud: Pikoprint, 2015
Tõlkinud: Mario Pulver


Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga