Helen Käit „Janne ja Joosep 2. Lohe needus“

Raamatu „Janne ja Joosep. Lohe needus“ nimikangelased päästavad sarja teises osas kuningriigi. Loomulikult pole kuningriigi päästmine just maailma kõige kergem ülesanne. Kangelased peavad lahendama väga erineva raskus- ja üllatusastmega mõistatusi. Janne ja Joosep muugivad heade abiliste kaasabil lahti lohe needuse. Peamiseks võtmeks needusest vabanemisel saab loitsuraamat, mida on võimalik mitmel moel ja mitmeti tõlgendada.

Helen Käit on loonud köitva võlumaailma. Lugeja haaratakse juba alates esimesest leheküljest fantaasiamaailma, kus esmapilgul lihtsana näivad probleemid võivad süvenenumal vaatlemisel osutuda keerukateks pähkliteks. Janne ja Joosep tõestavad, et kõik raskused on ületatavad, kui eesmärgi nimel sihipäraselt töötada ning originaalselt mõelda. Kuningriigi päästavad ikkagi need kangelased, kes suudavad ennast panna oletatava vaenlase rolli ning püüavad esmapilgul pahadena tunduvaid osalisi mõista. Edukas saab olla ainult koostööd tehes. Isegi võlumaal on õnnestumiseks vaja õppimisoskust ning inimlikku hoolivust. Janne ja Joosep tõestavad meile, et maailm ei ole pelgalt must-valge ning samuti võivad kurjusel olla mõistetavad põhjused.

Helen Käiti „Lohe needuse“ sari on huvitav lugemisvara 9-13aastastele lastele. Sarjas on ilmunud kolm raamatut. 2018. aastal esietendus Eesti Draamateatris „Lohe needuse“ lugude põhjal valminud lavastus.

***
Ilmunud: Randvelt kirjastus, 2014
Illustreerinud: Merilyn Anvelt

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Mart Usin
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakond laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga