Hiro Kamigaki „Labürindidetektiiv Pierr: varastatud labürindikivi otsingul“

Pierre on detektiiv, kes pesitseb Ooperilinna ühel tänaval asuvas punastest tellistest garaažis. Väga eriline kodu väga erilisele tegelasele, Pierre nimelt ei ole lihtsalt detektiiv, vaid ta on spetsialiseerunud labürintidele. Ainult tema suudab otsida ja leida kadunud asju üles lõputult keerulistest labürintidest. Ooperilinn ongi muutunud läbimatuks rägastikuks, sest härra X on äsja varastanud labürindikivi… Pierre ja tema abiline Carmen peavad talle nüüd koos lugejate abiga kiiresti jälile jõudma!

Lugu ei ole nii lihtne lahendada. Igal paarisleheküljel avaneb uus labürint – läbida tuleb  muuseum, vabaõhukohvik, õhupallifestival, salapärane metsalinn, kummitusmõis… Härra X on tagaajajatest ikka sammu võrra ees, jättes endast maha lisaülesandeid, mis samuti tuleb piltidelt üles otsida. Lisaks on igal leheküljel veel mitmeid peidetud aardeid – kuldtähti, karikaid, aardekirste – ja tegelasi, keda võid igal leheküljel ringi uitamas kohata, näiteks võlur või vampiir. Kel sellest väheks jääb, leiab lehekülje nurgast ajaleheuudistena või kuulutuste näol veelgi lisaülesandeid.

Sel moel võib otsimisraamatut uurida päevade kaupa ja ikka jälle leida midagi uut ja põnevat ka juba läbitud labürintide lehekülgedelt. Suure formaadi tõttu mahub uurimistööd ette võtma lausa kambakesi. Kellel aga kannatus katkeb ja jaks otsa lõpeb, võib piiluda raamatu lõpust lahendusi.

Otsimisraamatute puhul on autoriks pigem illustraator, sest piltidel on seal väga suur tähtsus ja selle ühe raamatu valmimine võttis aega kaks aastat. Hiro Kamigaki ja Hiroshimas tegutsev Jaapani disainifirma IC4, kus ta töötab, on tuntud oma detailirikaste ja selge joonega tööde poolest. Nad on andnud välja terve sarja Pierre’i lugusid, mis koguvad kuulsust üle maailma. („The Wonderful World of “Detail-Crazed Maniac” Hiro Kamigaki“).

Otsimisraamat pakub põnevat tegevust ja leidmisrõõmu igas vanuses lastele, olles vahelduseks hea ajaviide kasvõi kogu perele.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2020
Illustreerinud: Hiro Kamigaki
Teksti kirjutanud: Chihiro Maruyama
Tõlkinud: Mihkel Mõisnik


Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga