Heli Künnapas „Mälestusteta suvi“

Keskkonnaaktivist Brenda saadetakse suveks maale. Eemale protestiaktsioonidest, sotsiaalmeediast ja sõpradest. Järsku tuleb Brendal hakkama saada selles looduses, mida ta kogu aeg kaitsta on üritanud ning metsas kohapeal tundub kõik nii teistsugune. Loomulikult saab elada ka korralikku maanoorte elu: käia külapidudel, mängida lauamänge ja teha heina. Sellele kõigele lisab vürtsi keerukas naabripoiss, kes ühelt poolt on nii kutsuv ja sealsamas lausa eemale peletav. Katsu sa siis niimoodi elada!

Mis siis selle raamatu juures köitis? Ühelt poolt kindlasti mõnusalt tempokas tekst, teiselt poolt olulised teemad. Raamatule aitavad sisu lisada hobid ja eluraskused. Antud teose peategelase hobi oli veel eriti aktuaalne – maailma päästmine! Seda oli väga huvitavalt kujutatud ja arendatud terve raamatu vältel ning puudutab ka eestlastele viimastel aastatel väga olulist lageraie teemat. Lisaks on läbivad teemad veek kaaslase ärakasutamine, noorte keerulised omavahelised suhted ning lapsepõlve traumad, mille puhul on väga oluline, et neist räägitaks.

***
Ilmunud: 2020, Heli Kirjastus

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga