Anti Saar „Anni asjad“

Raamatu peategelaseks on Tartus elav kolmeaastane Anni, kellel on ema, isa ja kaks toredat vanemat venda – Mats ja Samuel ning omajagu lihtsaid-toredaid asju, mis ühel või teisel kujul on olemas peaaegu kõigil lastel. Ja just neist asjadest on kirjutatud palju lühikesi lugusid, mis pakitud kaunisse vormi Anne Pikkovi värviküllaste joonistuste abil.

Asjad, millest tuleb juttu, ei ole ainult elutud või elusad, on ka täiesti abstraktseid, nagu näiteks saladus või unistus. Lood on soojad ja toetava kaasaelamisega kirjutatud. Märgatud on detaile, mis loovad mudilaste ja koolieelikute igapäevamaailma. Juttu tuleb lemmiksöögist (mis, muide, Annil on majonees), nöörijupist, mis hakkas pisikesel preilil näppu teel lasteaiast koju, sünnipäevakutsest, mis oli nii oluline, et Anni laskis seda endale korduvalt ja korduvalt ette lugeda, kuni see lõpuks pähe kulus.

Kuigi peategelane on kõigest kolmene ja võiks arvata, et raamat on suunatud just pisematele mudilastele, siis keelekasutus, mis pole küll ülemäära keeruline, ent ometi väga vaheldusrikas, lisaks juttude sisutihedus, muudavad lood kaasahaaravaks igas vanuses koolieelikutele. Lisaks muidugi on käsitletavate teemade igapäevalisus ja võimalus samastuda see, mis köidab kõiki väikelapsi.

***
Ilmunud: Kolm Elu, 2020
Illustreerinud: Anne Pikkov

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Triinu Univer
Tallinna Keskraamatukogu veebihaldur

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga