Tutikki Tolonen „Agnes ja unenägude võti“

11-aastane Agnes peab koos emaga kolima uude tundmatusse kohta nimega Harmala. Uues kohas hakkab Agnesega juhtuma kummalisi asju. Näiteks naabri koeraga jalutades avastab ta metsast vana surnuaia ning sealt ka enda nimekaimu haua. Kummituslikud unenäod mahajäetud häärberist, mis sellele leiule järgnevad, viivad Agnese ja tema uue sõbra Pulla ühe suguvõsa saladuste avastamiseni. 

Raamat on hoogne seiklusjutt, mis sobib hästi 3.-4. klassi õpilastele. Loo peategelane, südikas ja hakkaja tütarlaps Agnes, mõjub julgustavalt ning inspireerivalt ka noorele lugejale. Mõistatuslikud unenäod ja vana maja ajaloo uurimine sobivad aga see-eest pimedate õhtute lugemiseks. “Agnes ja unenägude võti” saab selge lõpplahenduse, andes lootust paremaks tulevikuks nii peategelastele kui ka vanale häärberile. Lugu täiendavad lihtsad, aga ilusad detailirohked pliiatsijoonistused. Põnev lugemine lapsele, aga miks mitte ka täiskasvanule.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2020
Illustreerinud: Kati Vuorento
Tõlkinud: Hille Lagerspetz

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga