Ilmar Tomusk „Kõik isad teevad pannkooke“

„Kõik isad teevad pannkooke” on järg Ilmar Tomuski raamatule „Kõik emad on head”. Esimene raamat jutustas väiksest tüdrukust nimega Marike, kelle ema ise ei saanud tema eest hoolitseda ning kes kasvas üles lastekodus. Veidi enne kooliminekut sai Marike endale toreda kasuema ja uue kodu. Päris lihtne ja ilma probleemideta uus elu siiski ei ole.

Uues raamatus on Marike juba koolilaps. Tema elus on toimunud mitmeid huvitavaid muutusi – tüdruk suhtleb nüüd ka oma pärisemaga ning unistab kangesti isast. Sõbrannade juures on ta kohanud vahvaid isasid, kellel on habe ja vuntsid ja kes teevad lapsega koos igasuguseid asju, küpsetavad näiteks pannkooke. Marike sooviks nii väga ka endale samasugust isa! Kas ja kuidas see unistus täitub, selgub raamatust.

Ilmar Tomusk on kirjanik, kes oskab hästi sõnastada laste tundeid ja mõtteid; ta kirjutab ladusalt, haaravalt ja huvitavalt. Tema raamatud, sealhulgas Marikese-sari, on väga elulised ja tänapäevase sisuga. Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus ning see sobib lugemiseks eelkõige algklassiealistele lastele.

***
Ilmunud: Elford Press, 2020
Illustreerinud: Maite Kotta

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga