Magdalena Hai “Painajapood ja kohutav kõdipulber”

Ninni on üks hakkaja tüdruk, aga tal on mure. Tegelikult kolm muret. Ta tahaks endale jalgratast, aga tal ei ole raha ja ta ei saa raha ka teenida, sest 9-aastast ei võta ju keegi tööle. Ometigi leidub pood, mille vaateaknalt paistva kaose järgi võib päris kindlalt öelda, et seal vajatakse hädasti abikäsi. 

Ninni astubki poodi sisse ja leiab müügileti tagant pidurdamatult itsitava kaupmehe härra Iseära. Järsku kostab selja tagant köhatus. See on poes elav kummituspoiss Pets, kes selgitab Ninnile, et naeruhoogu põhjustab kõdipulber. Koos asuvad nad vasturohtu otsima. Mööda koridore ja tube ringi tuustides avastab Ninni palju kummalist ja põnevat ning veendub üha enam, et just see pööraselt sassis ja kõhedusttekitavaid kaupu tuubil täis poeke oleks talle sobiv töökoht.

“Ma ei karda üldse!” knnitas Ninni ja hakkas juba uuest jalgrattast unistama.

Lustakale loole lisavad hoogu juurde Teemu Juhani vahvad illustratsioonid. Raamatule on eesti keeles ilmunud ka järg “Painajapood ja kadunud hambad“, mida lugedes saad teada, kuidas lõpeb Ninni esimene tööpäev Painajapoes.

***
Ilmunud: Postimees Kirjastus, 2020
Illustreerinud: Teemu Juhani
Tõlkinud: Kristiina Kass

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga