Andy Griffiths “13-korruseline puuonn”

Sõbrad Terry ja Andy elavad väga erilises puuonnis, kus nad koos raamatuid kirjutavad. Üks neist loob raamatu teksti, teine joonistab pildid. Fakt et nad tegelevad raamatute kirjutamisega ja neil on väga kuri kirjastaja härra Suur Nina, ei oma tegelikult suuremat tähtsust. Oluline on see, mis puuonnis juhtuma hakkab… Puuonnil on lausa 13 korrust. Need korrused on pungil täis fantastilisi ja enneolematuid ruume ja meelelahutust. Puuonnis on keeglirada, limonaadipurskkaev, vahukommimasin, labor, inimsööja-haide tünn jne.  

Terry ja Andy elavad oma puuonnis läbi metsikuid, täiesti uskumatuid seiklusi, mis on kirja pandud poolenisti koomiksi stiilis. Raamat on täis pilte ja need pildid on olulised. Ka tekst on oluline. Jäädes uudistama vaid pilte, ei saa päris täpselt aru, mis toimub. Aga kõik see, mis toimub piltidel, on niivõrd kaasakiskuv, kummaline ja naljakas, et ka need, kes väga ei armasta lugemist, saavad justkui möödaminnes raamatu loetud. Imeline viis panna lugema ka kõige suuremad raamatupelgurid!

“13-korruseline puuonn” lausa nõretab ülevoolavast fantaasiast, on väga tempokas ja pakub üllatavaid sündmuste keerdkäike. Pole hirmu, et midagi ei toimu või kuskil on liiga palju kirjeldusi. Kogu aeg juhtub midagi. Kogu aeg! Raamat paneb kiirematel tuuridel käima kõigi fantaasia, lisaboonusena süstib lugemishuvi. 

Raamatul on eestikeelsena ilmunud teinegi osa – “26-korruselin puuonn”. Mõlemat soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus. 

***
Ilmunud: Pegasus, 2018 
Illustreerinud: Terry Denton 
Tõlkinud: Anna-Magdaleena Kangro 

Leia raamat e-kataloogist ESTER


Triinu Univer
Tallinna Keskraamatukogu veebihaldur

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga