Annely Lember „Krampula“

Lugu saab alguse sõrmkindast, mida suur õde Helen koob oma väiksele õele Lillile. Kindad on mõeldud jõulukingiks. Kui üks noor algaja kuduja otsustab päris ise valmis teha päris sõrmkindad, siis võib teadagi midagi vussi minna. Selgub, et valminud kindal on kogemata kombel lausa kaheksa sõrme! Ja nördimusega visatakse kinnas põrandale maha.

Kinnas tabab ämblikku, kel veidi veider nimi – Krampula. Vastupidiselt nime ähvardavale kõlale on ämblik Krampula sõbralik ja heasüdamlik ega tee kärbselegi liiga. Ta armastab hoopis magusat: üle kõige pannkooke vahukoore ja marjadega. Krampula on veidi üksildane, pealegi kardab ta kohutaval kombel perekoera Pipot ja pimedust samuti.

Just ämblik Krampulat tababki mahavisatud kinnas. Selle sisse pugenuna tunneb ta mõnusat soojust. Ja kindal on täpselt õige arv sõrmi tema jalgade jaoks! Äkki aga lennutab tõmbetuul kinda koos ämblikuga lahtijäänud ukse vahelt välja rõdule. Peagi hakkab külm näpistama… Kes soovib nüüd teada, millega ämbliku jaoks ohtlik lugu lõpeb ja mis saab Lilli jõulukingist, see loeb juba ise raamatust.

Ridade vahele on autor peitnud mitu kasulikku mõttetera, mida sellest loost endaga kaasa võtta: et ka vussiläinud asi võib olla vajalik millegi või kellegi jaoks, et hirmsa esmamulje taga võib peituda sõbralik hing… Lugu on parajalt pikk ühe jutiga lugemiseks. Tänu südamlikule jutustamislaadile ja imeliselt kumavatele pastelsetele joonistustele on lugejale jõulutunne garanteeritud.

***
Ilmunud: Tiritamm, 2019
Illustreerinud: Annely Lember

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga