Ene Sepp “Lumelinnu surm”

14-aastase Isabeli kaks parimat (tegelikult ainsat) sõpra kolivad ära. Algul lubatakse küll kogu aeg suhelda, aga varsti tundub tüdrukule, et ainult tema igatseb sõbrannasid. Neil mõlemal on uued elud, kus temal kohta pole. Klassikaaslased, kellega on küll aastaid koos koolis käidud, on neiule võõrad ja ei soovi temaga suhelda. Õega on Isabelil keerulised suhted – õde on ju ideaalne ja tema sellest kaugel. Isabel tunneb end maailmas täiesti üksinda. Kas tõesti peab see nii jääma? Siis leiab ta ühe internetifoorumi, kus saab anonüümselt oma muredest rääkida. Suheldes foorumi kasutajatega hakkab neiu mõistma, et maailm ta ümber ei ole mustvalge ja näeb enda lähedasi uue pilguga.

“Lumelinnu surm” on raamat sõprusest. Autor räägib sõpradest lahku kasvamisest, sõprade reetlikkusest, uute sõprade leidmisest ja ka sellest, et sõprusel on väga erinevaid vorme.

See raamat on eesti noortekirjanduses küllaltki erakordne. Esiteks keskendub suur osa teosest internetifoorumile ja selles toimuvale. Teiseks ei ole autor pannud peategelase turjale meeletut kogust probleeme, vaid keskendub ühele – sõprusele selle erinevates vormides.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2020.

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Stiina Sild
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga