Brandon Sanderson „Taevasselend“

Kunagi ammu elasid nad tähtede keskel. Nüüd peidavad nad end sügavates koobastes ning on lõputus sõjas krellidega – tulnukatega, kes üritavad neid planeedilt pühkida.

Spensa on eluaeg elanud oma isa varjus, kes läbi aegade tähtsaimas lahingus argpüksiks osutus ning oma lahingukaaslaseid alt vedas. Nüüd eeldatakse Spensalt sama ning üritatakse takistada tema teed eluunistuseni – saada piloodiks. Kuid Spensa, lahingunimega Spin, on jonnakas ja trotslik neiu, kes ei lase end nii lihtsalt murda ning võitleb välja õigusliku koha lennuakadeemias ning õpib seal teisiti nägema nii ennast ümbritsevaid inimesi, oma isa, maailma kui ka iseennast.

Nii nagu temalt varem eesti keelde tõlgitud noortesarjas „Kättemaksjad“, näitab Sanderson ka siin, et ta on tõeline meister strateegiate loomisel. „Taevasselend“ on põnev ja lennukas (peaaegu sõna otseses mõttes) raamat, kus sisu ei peatu hetkekski ning ootamatused on iga nurga taga. Tema kujutatud maailm endistest kosmoseelanikest, kes rüüstatud planeedil varju otsivad, on värskendav ja annab ruumi huvitavateks poliitilisteks diskussioonideks, kuid õnneks ei ole see raamatu peamine lugu. See on seikluslik lugu tüdrukust, kes ei olnud võib-olla kõige ideaalsem, kuid kes tahtis ennast tõestada ja aidata hävitada kurjust.

***
Ilmunud: Fantaasia, 2020
Tõlkinud: Eva Luts

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga