Catherine Ryan Hyde „Püsi elus!“

„Püsi elus!“ on lugu ellujäämise raskusest, ärakuulamise vajadusest ning loomade olulisusest.

Lucas Painteril on palju kohustusi. Tema vanemad veedavad kogu oma aja üksteise peale karjudes. Tema parim sõber on sügavas depressioonis ja ei taha oma kodust väljagi tulla. Tema vend on sõjas. Ja siis leiab ta liikumatult lamava keha…

Hyde on kirjutanud ootamatult kaasahaarava loo, mis tõmbab endasse kohe esimestest lehtedest peale ja ei lase haardest lahti enne lõppu. Lugu Lucasest ja sellest, kuidas ta üritab kõiki enda ümber olijaid ühes tükis koos hoida. Raamat puudutab keerulisi teemasid, kuid neile on lähenetud väga õrnalt. Vaimse tervise probleemide all kannatavad inimesed ei suuda tihtipeale lugeda kirjandust, mis puudutab nende endaga seotud probleeme, sest need on liiga valusad ja võivad mõjuda päästikuna, aga „Püsi elus!“ aitab uurida depressiooni erinevaid ilmnemisviise turvalises keskkonnas.

Hyde annab oma raamatuga lootust; pakub nippe, kuidas paremini hakkama saada ning tõukab abi otsima ja seda vastu võtma.

***
Ilmunud: Ersen, 2020
Tõlkinud: Anne Kull

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga