Epp Petrone “Maal mamma juures”

8-aastane Marta ja 5-aastane Anna lähevad esimest korda pikemaks ajaks maale mamma juurde elama. Papa on äsja surnud. Tüdrukud lähevad ühest küljest seltsiks, teisalt ka natuke appi. Mamma tundub olevat väga käbe ja igati krips-kraps ning saaks kõigega ilmselt ka abilisteta hakkama, aga eks see laste maailmaavastamise ja -nägemise viis süstib ka mammasse uut elujõudu. Raamatutäis helgeid lapsepõlvelugusid. Lühikesed lood sobivad väga hästi õhtujutuna ettelugemiseks.

Kuidas Kuri Tädi haub mune, kuidas lüpstakse kitse, kuidas käib pesemine kui ei ole vannituba ja kraanist ei voola lõputult sooja vett, marjade korjamine, moosi keetmine, salatoast pabernukkude avastamine, lakas magamine, õunte korjamine, kassidele nimede panemine. Iga loo juures on imearmsad pildid. Kassidele nimepanemise jutu juurest otsisin koos oma väikse Anniga pildilt kasse, kellele mis nimi võiks kuuluda. Läksime lausa hasarti, kas leiame kõigile pildil olevatele kassidele tekstist õiged nimed.

See on üks väga helge lasteraamat, millest lausa õhkub suvesoojust ja vanaema küpsetatud pannkookide lõhna.

***
Ilmunud: Petrone Print 2020
Illustreerinud: Piia Maiste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Triinu Univer
Tallinna Keskraamatukogu veebihaldur

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga