Ketlin Priilinn „Evelini elu“

Järg raamatutele „Evelini lood“ ja „Evelini uued lood“.

Evelin on julge ja asjalik tüdruk, kellel omajagu eri vanuses õdesid-vendi. Rahaga pole priisata ja see tekitab olukordi, kus saamata võivad jäävad asjad, mis tunduvad nii olulised.
Raamatus on kaks eraldi seisvat lugu: “Evelin ja popstaari õde” ning “Evelin on lapsehoidja”.

Esimene räägibki sellest, et ka kuulsatel inimestel on probleemid ja see, mis meedias kajastatakse, ei pruugi üldse mitte tõsi olla. Kuidas saada hakkama vanemate lahutusega ja kuidas olla see, kes sa tahad olla, mitte see, kelleks teised tahavad sind teha. Hästi tore on see, et ühendavaks lüliks laste vahel on lugemine ja selle väärtustamine.

Teine lugu kisub aga natuke õudsekski, juhtuma hakkavad ebaloomulikud asjad. Lisaks puutub Evelin kokku kiusamisega. Raha vähesus või teistmoodi oskused-võimed võivad anda alust kõrvale tõugatud saada. Loosse on pandud mitu erinevat kiusamisvormi, millega kahjuks osadel lastel silmitsi tuleb seista. Kõik laheneb lõpuks siiski hästi ja tegemist on toreda raamatuga.


***
Ilmunud: Tänapäev, 2020
Illustreerinud: Elina Sildre

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Svea Nuoranen
Väike-Õismäe raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga