Trudi Trueit „Pistrikusulg“

Jätkuvad noorte avastajate ehk Avastajate Akadeemia õpilaste seiklused, mis algasid raamatusarja avaosas „Nebula saladus“.

Avastajate Akadeemia on ülimalt innovaatiline rahvusvaheline kool kõige targematele ja nutikamatele teismelistele üle kogu maailma. Havail elav ja peagi 13aastaseks saav Cruz on läbinud testid ja võetud vastu õpilaste nimekirja. Cruzi rõõmu tumestab asjaolu, et keegi üritaks justkui takistada tal kooli kohale jõudmist ja seejärel saavutada tema koolist väljaviskamist. Kes ja miks, sellele saladusele heidab sarja esimene raamat vaid põgusa valguskiire.

Pärast kuuajalist ettevalmistust koolis algavad juba tõeliselt suured seiklused. Avastajad seilavad uurimislaeval Orion ekspeditsioonile Põhja-Jäämerele. Cruzil on selle kõrval täita veel oma isiklik missioon: leida üles teine fragment kaheksast kivikillust, millele on graveeritud tema ema viimane avastus – salajane valem. Ema päevikust saadud kodeeritud sõnum viitab Tervmägedes asuvale Maailma Seemnepangale. Vahepeal peab aga akadeemia laev põikama appi hättasattunud vaaladele…

Cruzi ja tema uute sõprade, akadeemia õpilaste ja tiimikaaslaste Emmetti, Sailori ja Bryndise seiklused võtavad üha ägedamaid pöördeid. Juba õppimine nii ainulaadses koolis, kus pea igas tunnis kasutatakse kõrgtehnoloogilisi abivahendeid, kodutöödeks on tõsised uurimustööd ja preemiaks igal aastal parimale õpilasele antav Põhjatähe karikas, on ülipõnev. Cruzi elu vürtsitavad ka lahendamata minevikusaladused ja ema jäetud missioon, mis paneb ohtu lisaks temale endale juba sõpradegi elud.

Põnevat kaasaelamist jagub lugejatelegi, lisaks saab nagu muuseas teada hulgaliselt fakte erinevatelt teadusaladelt. Raamatus kirjeldatud seiklused ja tehnoloogia põhineb või on inspireeritud National Geographicu reaalsete avastajate teadustööst ja seiklustest. Raamatu lõpust leiab neist põgusa valiku pealkirja all „Tõde väljamõeldise taga“.

***
Ilmunud: Ühinenud Ajakirjad, 2020
Illustreerinud: Antonio Javier Caparo, Scott Plumbe
Tõlkinud: Triin Olvet

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga