Izzi Howell „Teadmiste tuleproov: teadus“

Sellest raamatust leiad huvitavaid fakte erinevate teadusharude kohta. Luubi all on eelkõige loodusteadused: bioloogia, keemia, füüsika. Lisaks saab teada mõndagi leiutiste ja avastuste ajaloost ning pilk pööratakse korraks ka teaduse tulevikku uute tehnoloogiate suunas, mis on juba praegu tegelikkus ja milliseid võimalusi neis veel peitub.

Kohe sisukorra järelt leiab raamatu kasutusõpetuse. Nimelt, kui peatükk läbi loetud ja kõik hästi meelde jäetud, saad värskelt omandatud (või hoopis meelde tuletatud) teadmised kohe proovile panna. Iga peatüki lõppu on selleks lisatud väike viktoriin. Sisukorras on viktoriinid esile tõstetud kollases sõõris T-tähega. Loomulikult võid testida ka oma pereliikmete või sõprade teadmisi.

Nagu korralikule teadmiskirjandusele kohane, leiab raamatu lõpust viktoriinide õiged vastused, terminite sõnastiku, indeksi ja soovitusi edasiseks teadmiste täiendamiseks. Tänu värviküllastele illustratsioonidele ja pilkupüüdvatele võtetele tekstilõikude esile tõstmiseks (skeemid, ikoonid, osutavad nooled ja märksõnad jne) muutub uute teadmiste omandamine põnevaks ajaviiteks.

***
Ilmunud: Koolibri, 2020
Illustreerinud: erinevad autorid
Tõlkinud: Kuldar Traks

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga