Vennad Grimmid, Bernadette „Tähetaalrid“

Elas kord väike orvutüdruk Mathilda, kelle ainsaks varaks olid tema riided ja leivatükk. Tütarlaps rändas mööda maad ringi ja kohtas teel inimesi, kes olid suuremas hädas kui tema. Kaastundlik tüdruk jagas leiva ja rõivad abivajajatele. Kui ta lõpuks oma särgigi pisikese külmetaja selga sättis, ei jäänud temale endale enam midagi.

Järsku aga, keset külma ööd, hakkas taevast langema hõbedasi tähti. Need muutusid taalriteks ja ühtäkki oli Mathildal seljas uhke kleit.

Vendade Grimmide imelise muinasjutu heldest südamest ja andmisrõõmust on ümber jutustanud inglise kunstnik Bernadette Watts. B. Watts on 1942. aastal Inglismaal sündinud raamatukunstnik. Ta on 50 aasta jooksul illustreerinud ja ümber kirjutanud kümneid rahva- ja muinasjutte.

***
Ilmunud: Kirjastus Pegasus, 2020
Illustreerinud: Bernadette Watts
Tõlkinud: Õie Ristioja

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ly Mere
Pirita raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga