Ilmar Tomusk “Kriminaalsed viineripirukad: neljanda A kriminalistid”

Ilmar Tomuski “Kriminaalsed viineripirukad: neljanda A kriminalistid” on järg raamatule “Kolmanda A kriminalistid“. Uus kooliaasta on alanud, mis toob omakorda kaasa Kribu ja Krabu uued seiklused.

Nüüdseks Metsatuka gümnaasiumi neljandas A klassis õppivad Piia ja Mati ehk Kribu ja Krabu saavad võimaluse üheksanda klassi poiste õpilasfirma jaoks viineripirukaid küpsetada. Kumbki neist küpsetada ei oska, aga pole hullu, sest olemas on isa, kes selle neile selgeks õpetab. Piruka müügist teenitud raha eest ostab Krabu endale uhke telefoni ning Kribu sooviks on reis koos ema ja isaga. Saatuse tahtel sõidavad lapsed suvevaheajal hoopiski Edinburghi, kus töötab ja elab nende sõber Paul. Seesama Suur Paul, kes aitas lastel lahti harutada salapärast varastatud raamatu lugu Soomes.

Ent juba reisi alguses satutakse sündmuste keskele, mille lahendamiseks tuleb kolmikul kasutusele võtta kogu oma nutikus. Hoolimata sellest õpivad Kribu ja Krabu Šotimaa kohta palju põnevat, näiteks miks šoti mehed seelikuid kannavad, miks need autod ometi valel pool teed sõidavad ja kes on Loch Ness ja Ogopogo. Lisaks tutvutakse mister MacDonaldiga, käiakse kontserdil ja jälitatakse pätte. See on seiklus, millist peavad kuulma kõik klassikaaslased!

***
Ilmunud: Tammeraamat, 2013 (kordustrükk 2021)
Illustreerinud: Hillar Mets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Mariann Lips
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga