Siiri Laidla “Raamatukogunõid Rosaalie”

Tegemist on tõeliselt toreda ja humoorika raamatuga. Rosaalie on vana eideke, kes aga on sisimas siiski veel üsna nooruslik ja krapsakas ning valmis vempegi viskama. Kuna tegemist on nõiaga, siis pole tembutamine talle sugugi mitte raske. Rosaalie töötab lasteraamatukogus valvurina ning talle on tähtis, et lapsed raamatuid armastaksid. Selle heaks on ta valmis nii mõndagi tegema, näiteks võluma raamatuid eriti põnevaks. Ka raamatukogutund koolilastega muutub tänu Rosaaliele lausa maagiliseks ning seda ei unusta seal osalenud lapsed mitte kunagi.

Rosaalie enda elu muutub olulisel määral, kui ta tutvub kahe lapsega – juba kooliskäiva Timmu ning lasteaiaealise Mireliga. Neist kolmest saavad head sõbrad. Ükskord aga satub Mirel tõsisesse hätta, kuna sõidab eksikombel bussiga kodust kaugele ja eksib metsa. Nüüd läheb Rosaalie abi vaja, et tüdrukuke üles leida.

Raamatus tuleb mängu ka klassikaline “Nukitsamehe” lugu ja see saab siin natukene ümber jutustatud. Ilmneb, et Metsamoor oli Rosaalie kaksikõde. Nukitsamees ise on vahepeal suureks kasvanud – juttu tuleb sellest, kuidas tema elu on kulgenud ja mismoodi ta lõpuks emaga jälle kokku saab.

Rosaalie tööst raamatukogus oleksin tegelikult tahtnud natuke rohkem lugeda ja sellest, kuidas ta aitas lapsi lugema suunata. Muidu aga väga vahva ja positiivne raamat, mis mitmel korral tõi ka muige suule. Sobib lugemiseks algklassiealistele lastele.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2015
Illustreerija: Pille Tammela

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga